Vem kollar flyttstädningen?

En flyttstädning ska besiktigas och det är viktigt. Det kan ju bli lite godtyckligt om den som ska flytta in säger att det inte är bra. Om det faktiskt är godkänt ska du inte behöva få bakläxa. Om det rör en hyreslägenhet kommer hyresvärden att besiktiga. Då ska du kontrollera om han eller hon har en egen lista med punkter som du bör vara medveten om.

Annars kan du själv gå igenom din städning punkt för punkt. Använd en lista med det som ska ingå och var kritisk mot dig själv. Ställ dig själv frågan om du hade accepterat detta. När det är en hyresvärd som ska godkänna bör du också se till att denne kommer och ger sitt godkännande. Då blir det svårare för den som flyttar in att dra in dig i bilden igen.

När det är en bostadsrätt som säljs är det den som köper som gör besiktning. Då är det verkligen viktigt att du har varit kritisk mot dig själv. Överdriv hellre än tvärtom. Här kan det vara klokt att du avtalar med köparen om precis vad som ska göras. Detta blir din lista som du följer och sedan använder för att kolla din städning!