Start > Vad ingår? > Garantier och försäkring

Garantier och försäkringar

Garantier

Du har all rätt att kräva en bra garanti och försäkra dig om att du är garanterad att få städningen utförd enligt överenskommelse. Alla seriösa städfirmor erbjuder en bra garanti och har också försäkringar som täcker eventuella skador som kan uppstå vid städningen.

Det finns flera organisationer och försäkringsbolag som det är bra om städföretaget är ansluten/försäkrad i, t.ex. ”Städ & Fönsterputsföretagens Riksorganisation (SFRO)”.

En garanti som är mycket vanligt att städfirmorna erbjuder är en så kallad ”Nöjd kund garanti”. Detta innebär att om bostaden inte är städad så att någon av den inflyttande eller den som flyttar ifrån inte är nöjda, så kommer städföretaget att komma ut och åtgärda problemet utan att det kommer att kosta något extra. Vanligtvis lovar de att de kommer att åtgärda problemen inom 3 dagar. OBS! Det är mycket viktigt att du kommer överens med städfirman om detta innan flyttstädningen har påbörjats.

Städfirman ska ha upprättat en checklista som ni har kommit överens om innan städningen är påbörjad. Denna checklista ska sedan städfirman använda och registrera vilka moment som är gjorda samt vem i städföretaget som har utfört åtgärden. Checklistan ska sedan lämnas kvar så att nästa bostadsgäst kan gå igenom och kontrollera att allt är gjort.

Städningen som utförs ska alltid besiktigas samma dag som flyttstädningen blir klar, detta för att städföretaget ska kunna hinna åtgärda de brister i städningen som förekommer innan nästa hyresgäst ska flytt in, samt att förhindra att bostaden inte blir nedsmutsad igen innan besiktningen sker.

Försäkringar

Det är viktigt att städfirman har en ansvarsförsäkring hos ett försäkringsbolag (gärna någon av de stora försäkringsbolagen). Ansvarsförsäkringen ska kunna täcks skador upp till stora belopp, så att ni är riktigt garanterade att ni får ersättning för eventuella skador.

En annan viktig sak är att städfirman innehar ett F-skattebevis. Detta innebär att städföretaget är registrerat och att de betalar F-skatten, vilket i sin tur innebär att du som kund (fakturerad kund) inte ska dra några sociala avgifter eller skatt vid utbetalning.
En städfirma är en firma som är specialiserad på städninga av alla olika slag

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar