Start > Övrig information > Övriga tjänster

Övriga tjänster i samband med flyttstädning

Det finns en massa övriga tjänster i samband med flyttstädning, t.ex. diskning, golvslipning, sanering m.m.

En del städfirmor, men kanske framförallt, många flyttfirmor erbjuder relaterade tjänster till flytt och städning. Det kan var av intresse att kolla upp vilka tjänster som erbjuds i samband med en flytt.

För att underlätta för dig så har vi skapat en lista på tjänster som kan vara intressanta för dig som ska flytta.Diskning

Framförallt städfirmorna erbjuder tjänsten diskning och då främst för caféer och restauranger.

Flytten

Självklart erbjuder alla flyttfirmor/flyttföretag att ta hand om hela flytten. De erbjuder inte bara att hjälpa till med själva flytten utan erbjuder alltid en tjänst där de packar hela bohaget åt er.

Flyttkartonger

Alla behöver en massa flyttkartonger när de ska flytta och de brukar nästan alla flyttföretag sälja till sina kunder. Vissa städföretag har också denna tjänst, men det är inte så vanligt. Det gäller att man får bra flyttkartonger med handtagshål i wellpapp (dubbel) på kartongens båda gavlar. När man monterar ihop kartongen ska den får dubbla gavlar och dubbel botten. vilket ger en mycket tålig flyttkartong som klarar av en hög belastning (30-60 kg/kartong). De finns i olika mått men det vanligaste är dessa ungefärliga mått 600mm x 400mm x 400mm

Golvslipning

Att slipa golvet kan vara en riktigt bra värdehöjare på din bostad. När man slipar om golven bör man olja eller lacka det sedan.

Saneringar

Städfirmorna har ofta flera års erfarenhet av både tunga städjobb och av ännu tyngre saneringar.

Hemstädning

Hemstädning har snabbt blivit riktigt populära eftersom staten bjuder på rabatt (50 %) på de så kallade ”Hushållsnära tjänster” (sk. RUT-avdrag). Det är fler som har råd att anlita städhjälp och därmed unna sig denna lyx. Föreställ dig att efter en hel dags jobb och slit komma hem och hela ditt hem är skinande rent och genomstädat. Istället har du tid att äta middag i lugn och ro, leka med barnen, eller kanske bara sätta dig framför TV:n och koppla av. Det betyder också att inget av helgen går förlorad för att städa hemmet.

Alla städföretag erbjuder nuförtiden även hemstädning både för företag och privatpersoner. Normalt är att man bokar upp en period av städning där städningen sker 1, 2, 4 gånger per månad (detta kallas för städprenumeration).

Garage, balkonger m.m.

Städfirmorna brukar också erbjuda att städa såväl balkonger som garage och putsar eventuella inglasningar.

Dödsbon

Att ta hand om ett dödsbo kan vara ett mycket svårt och tungt projekt, särskilt när någon som stod en nära har går bort. Det är inte bara sorgen som ska bearbetas utan det är väldigt mycket praktiska saker som ska hanteras. I dessa lägen kan det vara skönt att köpa en del tjänster som avlastar dig och dina nära och låta erfaren personal från ett städ- och/eller flyttföretag ta hand om en stor del av detaljerna av mer praktisk art.
Att noggrant planera flyttstädningen tjänar ni mycket på

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar