Start > Inför flyttstädningen > Stora krav

Stora krav på flyttstädningen

Alla som flyttar in i en ny bostad har höga krav på den sista städningen. Det är helt normalt och helt rätt av de som flyttar in. Skulle du vilja flytta in i en ny bostad och det första du måste ta tag i är att genomföra en storstädning? Nej, jag förstod väl det.

En vanlig veckostädning är inte tillräckligt. En flyttstädning kräver extra noggrannhet. Vad som ska ingå i en flyttstädning kan du läsa mer om i avsnittet ”Vad ingår” och i checklistan om flyttstädning.Undvik tvister angående städningen

Om du har slarvat med flyttstädningen kan du bli tvingad att betala för den kostnad som hyresvärdens fick lov att lägga ut för att fixa till lägenheten efter det att du lämnat den. Hyresvärden har då med stor sannolikhet anlitat en städfirma och kostanden för detta kommer du att få betala.

Eftersom kraven angående resultatet av flytt städningen är så höga så förekommer det, faktiskt rätt ofta, att en tvist mellan de som flyttar ut och de som flyttar in uppstår. Ett bra sätt att minimera riskerna för dig är att du anlitar en städfirma som tar hand om flyttstädningen. Efteråt är det du som besiktigar resultatet av städningen tillsammans med en städfirma och godkänner då städningen.
En flyttstädning fungerar lite som ett avslut för flytten till en annan bostad

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar