Start > Inför flyttstädningen > Dyrt att slarva

Det kan bli dyrt att slarva med flyttstädningen

Nu för tiden är kraven, vad gäller flyttningsstädningen i bostaden du flyttar från, nästan alltid mycket höga. Att bostaden är städad när du lämnar över den till den nya bostadsgästen är en del i avtalet och har ni inte kommit överens om något annat ska bostaden vara rengjord och väl städad när köparen tillträder. ‘Rengjord och väl städad’ är ett begrepp som kan uppfattas olika. En tolkar det si och en tolkar det så. När man flyttar handlar det om att göra en totalrengöring av hela bostaden och det betyder en mycket omfattande städning. Inte förens all smuts, alla fläckar och all damm är borta kan man anse att flyttstädningen är klar.Säljare och köpare ska gemensamt komma överens om en plan för in- och utflyttning. Självklart är det lämpligast att städning sker innan köparen flyttar in, men efter att säljaren flyttat ut. Det bör ge de allra bästa förutsättningarna för att in- och utflyttningen kommer att flyta smidigt utan komplikationer och gräl.

Anlita en städfirma innan tvist om städningen uppstår

Tycker bostadsbolaget att städningen inte håller måttet kan de se till att en ny städning blir gjord av en annan entreprenör (städfirma). Kostnaden för detta hamnar hos den som har flyttat ut. Eftersom bostadsbolaget inte behöver välja det billigast alternativet så kan det bli dyrt.

Under hela 2009 var det 1 av 5 flyttstädningar hos det kommunala bostadsbolaget i Malmö som blev underkända.
En anlitad städfirma är ett bra hjälpmedel för flyttstädning

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar