Start > Checklista

Checklista för flyttstädning?

Varför en checklista?

Många litar på att städfirman sköter allt som har med flyttstädningen att göra. Men om du inte begär att få en checklista av något slag så kan det vara mycket stor risk att de inte städar lika bra och noggrant som om de hade lämnat ut en checklista. Bara det att du begär en checklista gör att städfirman får ett fullstädigt flyttstädningskrav på sig, och du kan därmed känna dig mycket tryggare att arbetet blir bra gjort.Som sagt så är det är mycket viktigt att du ser till att städfirman som du anlitar har en ordentlig checklista som tar upp allt som de ska utföra. Kontrollera checklistan noga och diskutera med städfirman vad som eventuellt saknas och begär att de lägger in det i listan. Vissa moment har de som ett tillägg och blir då en extra kostnad för dig. Det är inget konstigt med det, men du bör ha helt klart för dig innan städningen påbörjas, vad som ingår och vad som inte ingår.

Läs igenom den kompletta checklista från menyn uppe till höger.

Golvet

Torka golvet efter dammsugningen. Sedan bör du dra ut kylskåpet och spisen för att kunna göra rent därunder också. Det är lätt att råka skrapa golvet när man drar undan dessa tunga vitvaror, så var lite extra försiktig med detta. Det brukar även finnas smuts på sidorna av vitvarorna, så glöm inte att torka där med.

Kylskåpet

Alla lådor och hyllor som finns i frysen och kylen ska plockas ur och diskas, antigen för hand eller i diskmaskinen. Torka av insidan av frysen och kylskåpet Med en blött trasa. Det gäller att vara noggrann när man torkar av kylskåpet och frysen så att man inte glömmer alla små utrymmen som finns där. Sätt sedan tillbaka alla hyllor och lådor igen.

Ugnen

För att rengöra ugnen är nog det bästa alternativet att använda ett ugnsrengöringsmedel (eller kanske till och med två olika sorters) för att lyckas få ugnen riktigt ren. Det är viktigt att följa alla säkerhetsföreskrifter så att inga olyckor sker. Det brukar krävas olika skyddsutrustningar, t.ex. skyddsglasögon och handskar samt en bra ventilation för användning av ugnsrengöringsmedel. Placera en tidning eller liknande framför ugnen en bit under ugnsluckan så att golvet skyddas från eventuellt droppande rengöringsmedel. Torka av alla ytor i ugnen med hjälp av pappershanddukar och en svamp. Skölj sedan rent med vatten. Glöm inte att göra rent ventilen som finns ovanför spisen. Glöm heller inte att göra rent bakom spisen genom att dra ut den så att du kommer åt riktigt bra.

Toaletten (badrum och WC)

Rengör först badkar, handfat, dusch och toalett riktigt noga. Sedan kan du göra rent medicinskåp, badrumsskåp, speglar, armaturer och eventuella andra öppningar i badrummet. Kontrollera samtidigt att armaturerna är riktigt rena och att alla glödlampor fungerar. Sist kan du torka golvet i badrummet och då vara speciellt noggrann runt toaletten där det kan vara mycket smutsigt.
Motivationen får en extra skjuts med hjälp av en flyttstädning

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar